Tisdagen den 16 april kl 18.30

Mötet äger rum i Sensus lokaler, Medborgarplatsen 4, Stockholm och via videolänk på zoom (hybridmöte). Anmäl er som vanligt till eva.prevell@gmail.com

Hattmakarparet från Haga i Göteborg

Många judar som kom till Sverige i slutet av 1800-talet blev berömda och framgångsrika och förmögna. Oftast är det dem man hör talas om, inte minst därför att de har bidragit så mycket till vetenskap och kultur i Sverige. Alla immigranter hör dock inte till denna grupp. Många levde sitt liv, om inte i armod, som under enkla och hårda villkor. Detta är historien om hattmakarparet Berta och Herman Fink i Haga som fick 11 barn och där mannen avled vid endast 41 års ålder. Berättare är deras barnbarnsbarn Hans Fink och hans dotter Anita.

Alla våra möten görs i samarbete med

Comments are closed.