Familjen Henriques – en berättelse om tio judiska generationer i Sverige

Måndagen den 6 februari kl 18.30 föreläser Tomas Bremell, som tillhör den åttonde generationen Henriques, den judiska släkt som invandrade till Marstrand 1786. Tomas är medlem i Göteborgs judiska församling och arbetar som läkare på Sahlgrenska inom reumatiska sjukdomar.

Tio generationer ur släkten Henriques har levt i Sverige under 300 år sedan flytten från Nakskov i Danmark år 1786. Det är ett stycke judisk historia i Sverige – präglad av integration och assimilation, tidsanda och tillfälligheter.  Tomas Bremell tillhör den åttonde generationen Henriques, den judiska släkt som invandrade till Marstrand 1786.

Mötet äger rum i Sensus lokaler, Medborgarplatsen 4, Stockholm och via videolänk på zoom. (Hybridmöte). Anmälan som vanligt till Eva Prevell eva.prevell@gmail.com

Våra möten arrangeras i samarbete med

Comments are closed.