Torsdagen den 7 september klockan 18.30. 

Mötet äger rum i Sensus lokaler, Medborgarplatsen 4, Stockholm och via videolänk på zoom (hybridmöte). Anmäl er som vanligt till  Eva Prevell

Kosher Nostra – Den judiska maffian i USA

Vi ska få höra vår styrelsemedlem Gun Moll berätta om familjen Molovianker som invandrade till USA under första hälften av 1900-talet men också om den judiska maffian i USA. Amerikansk-judisk organiserad brottslighet uppstod ursprungligen under det sena 1800-talet och början av 1900-talet. Förbudstiden i USA, 1920-1933, var gyllene tider för alla som kunde tänka sig att syssla med illegal handel av alkohol, spel och dobbel. Den judiska och italienska maffian var tätt sammanlänkade under den här tiden, en bit in på 1960-talet och därefter eftersom bägge grupperna bodde i samma stadsdelar och hade samma sociala status.

Benjamin ”Bugsy” Siegel (28 februari 1906 – 20 juni 1947) var en amerikansk-judisk gangster som drev fram utvecklingen av Las Vegas Strip, koncentrationen av kasinon och hotell på Las Vegas Boulevard. Siegel var inflytelserik inom den judiska maffian, han hade också betydande inflytande inom den italiensk-amerikanska maffian och inom det italiensk-judiska nationella brottssyndikatet.

Polisens foto av ”Bugsy” Siegel, 12 april 1928. Foto: New York Police Department. Public domain.

Comments are closed.