Blixtbelysning av ett judiskt arv

Tisdagen den 14 mars klockan 18.30. Mötet äger rum i Sensus lokaler, Medborgarplatsen 4, Stockholm och via videolänk på zoom (hybridmöte). Anmäl er som vanligt till Eva Prevell

Jessica Haas Forsling har nyligen skrivit och gett ut boken ”Främmande fåglar” i vilken hon skildrar relationen till sin mormor Ruth Haas, en kvinna som hon aldrig fick träffa men som hon ändå alltid har känt sig nära. Peter Haas, Jessicas morbror och Ruths enda barn som är kvar i livet, kommer först att berätta om sina föräldrar och deras öde. Jessica kommer sedan att berätta om den tid i livet då hon upplevde att Ruth kom henne extra nära – när hon navigerade i sorgen efter sin mamma, ammade sin dotter och samtidigt fick veta att hon bar på den cancermutation – BRCA2 – som är överrepresenterad hos just askenasiska judar. Den mutationen bar också Ruth, det var den som ledde till hennes död i bröstcancer 1953, när hon var blott 41 år gammal.

Direkt efter mötet äger Judiska Släktforskningsföreningens i Sverige årsmöte 2023 rum. Alla handlingar till årsmötet finns på medlemssidorna under fliken Verksamhetsberättelse.

Våra möten arrangeras i samarbete med

Comments are closed.